Pharmaq

Lyckad ECC migrering till SAP Business Suite for HANA

PHARMAQ Àr ett av vÀrldens ledande lÀkemedelsföretag som förser vattenbruksindustrin med bland annat injicerbara vacciner för odlad fisk. Genom att förebygga eller behandla sjukdomar, bidrar deras produkter till att förbÀttra djurens hÀlsa, miljön samt livsmedelsÀkerheten.
För ett företag av denna storlek och med deras behov av att ha rÀtt beslutsunderlag i sin drift, Àr det nödvÀndigt att ha de bÀsta verktygen. PHARMAQ hade ett behov av att modernisera sina affÀrsverktyg och uppgradera till sista generationen av SAP-verktyg. Eftersom Skye var tidigt ute med att se fördelarna med HANA-plattformen blev Skye en naturlig samarbetspartner i projektet.
Syftet med projektet var att migrera frÄn SAP ECC till Business Suite for HANA och samtidigt genomföra optimering av processer och automatisera dÀr det var möjligt. PHARMAQ önskade dessutom att modernisera och fÄ ökad effektivitet, bÀttre kvalitet samt förbÀttrad anvÀndarupplevelse och rapporteringsmöjligheter.
Under 5 mÄnaders tid etablerades en mer översiktlig och mer effektivt utnyttjad serverplattform som möjliggjorde bÀttre nyttjande av resurser. Det etablerades ett bÀttre och snabbare system för datavisualisering och realtidsanalyser av data. PHARMAQ följer nu SAP:s Roadmap genom att anvÀnda SAP HANA som huvudplattform och sÀkrar sÄledes en enklare vÀg mot optimering av sin affÀrsprogramvara. Migreringen som genomfördes av Skye var första steget mot en enklare datamodell baserad pÄ moderna verktyg och ett förbÀttrat anvÀndargrÀnssnitt.