IBM

Skye Norge har under många år levererat fantastiska lösningar till sina kunder baserade på IBM:s produkter. Det är framför allt inom service- och underhållsplattformen Maximo som vi genomfört många lyckade projekt. Skye Norge har gjort det så bra att man blev Årets IBM-partner 2015.

Med mer än 25 kunder i Norge och många fina referenser, så tyckte vi att det även var dags att starta upp en IBM-verksamhet för Skye Sverige. Sagt och gjort. Nu har vi redan en etablerad IBM-enhet och vi har vunnit vårt första mobilitetsprojekt. Skye implementerar Mobile First åt en svensk myndighet och integrerar denna mot Maximo. Såklart får vi lite hjälp av våra norska kollegor, vilket vi ser som en styrka.

IBM:s produktportfölj är väldigt spännande med bland annat Maximo, Watson och Bluemix. Skyes konsulter har erfarenhet av allt från rådgivning runt val av lösning, till implementering och processoptimering när det gäller IBM:s produkter.

Hitta ännu mer information på www.ibm.com

IBM Watson är lika imponerande som svår att förstå. Vad ska vi använda lösningen till?
Watson är i grund och botten en motor för att läsa och koppla ihop informationsmängder på ungefär samma sätt som en människa, fast mycket fortare. Miljontals dokument i sekunden är inga problem för ett stort kluster och takten ökar för varje ny generation processorer. Den takten kan givetvis ingen människa hänga med i. Du ställer en fråga och får ett svar som du därefter kan ta ställning till. När allting är inläst använder systemet flera olika tekniker för att analysera innehållet och hitta olika svar. Resultaten analyseras internt och den bästa tolkningen är det som skickas till slutanvändaren. Det gör att vi som användare kan fokusera på det viktiga och överlåta det tunga arbetet åt datorn.

Watson gör att du snabbt och enkelt kan samla in data från sensorer och enheter från både interna och externa källor, för att utföra analyser för t. ex mönsterigenkänning och förutsägbarhet. Så svaret vad vi ska använda Watson till begränsas egentligen bara av fantasin. Vill du veta mer och få hjälp om att fantisera kring vad Watson kan göra för din verksamhet? Kontakta oss på Skye.

Lär dig mer om teknologin bakom dessa möjligheter här:
ibm.com/internet-of-things